Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Agile Project Leader

Changemaker Educations
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
24 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Svenska
agile-project-leader

Agile Project Leader

Inga planerade starter som YH-utbildning, vi kan istället tipsa om vår betalutbildning med liknande innehåll med start 2022-03-14 (ej CSN berättigad).

Anmäl ditt intresse för att få mer information!

Branschen behöver agila projektledare!

Agile och SCRUM kombinerar ditt ledarskap och teamets framgång med moderna projektmetoder. Med korta avstämningar coachar du teamet. Ditt ledarskap anpassas till att hantera målstyrning, utveckling och förändring. Vi ger dig den kunskap du behöver!

Hur genomför vi utbildningen?

Agile Project Leader är en diplomutbildning inom YH om totalt 60 yh-poäng. Kursen genomförs på halvfart (50 % av heltid under totalt 24 veckor) online och/eller blended (flipped classroom). Just nu helt online under 2020 pga corona. Fasta föreläsningstillfällen är 2-3 ggr per vecka. Däremellan jobbar du och ditt team med tillämpning och fortsatt lärande på vår digitala läroplattform. Detaljerat schema får du i samband med upprop och utbildningsstart. 

Utbildningen genomförs i samverkan med skolans ledningsgrupp för Agile Project Manager. Ansvarig utbildningsanordnare är Changemaker Educations och utbildningen finansieras och kvalitetssäkras av MYH (Myndigheten för Yrkeshögskolan).

För mer information om Agile Project Leader, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Hur ansöker du?

Du lämnar in din ansökan via skolans hemsida.

Du laddar upp ditt gymnasiebetyg, arbetsintyg och CV/personligt brev i din ansökan. Du behöver ha engelska 6 eller motsvarande kunskaper, samt tala och skriva fullgod svenska. Om vi har kompletterande frågor kontaktar vi dig via mejl, ex om du ansöker enligt 20%-regeln. Om din ansökan är komplett och motsvarar arbetslivets behov återkommer vi inom max fyra (4) arbetsdagar via mejl med ett antagningsbesked. Du tackar ja till din plats inom fyra (4) arbetsdagar.

Vem är du som går utbildningen?

Agile Project Leader vänder sig till dig som vill utveckla ditt personliga ledarskap, och samtidigt lära dig leda och coacha ditt team med agila verktyg och metoder. Du är lyhörd, empatisk och drivs av att skapa arbetsglädje och goda resultat. Du har minst två (2) års yrkeserfarenhet från ledarskap och/eller IT-projekt, samt behörighet till yrkeshögskolan (YH) genom godkänd gymnasieexamen eller motsvarande kompetens. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har gymnasiebetyg. Välkommen att mejla om du har frågor om din ansökan.

Kursinnehåll:

Kursöversikt

1. Agila processer och projektmetoder 30 yh-poäng

2. Plandriven projektmetodik och kravhantering 10 yh-poäng

3. Ledarskap, gruppdynamik och teambuilding 10 yh-poäng

4. IT-kunskap, IT-arkitektur och IT-projekt 5 yh-poäng

5. Affärsmannaskap och kunddialog 5 yh-poäng

Examen, diplom m.m

Diplomutbildningen bedrivs på halvfart vilket innebär att du bör lägga ner 20 timmar per vecka för att klara kunskapsmålen. Av dessa 20 timmar är ca 6 timmar lärarledda och 14 timmar sker i projektform tillsammans med dina studiekamrater. Kunskapskontroller sker löpande under varje kursmoment i utbildningen. Kunskapskontrollerna har olika former såsom ex.vis rapporter, reflektioner, presentationer, muntliga prov och skriftliga prov.

Föreläsningar, handledning och projektarbeten varvas i realtid och med inspelningar. Parallellt med undervisningen jobbar kursdeltagarna i distribuerade teams (online-teams) som planerar och driver projekt via skolans digitala läroplattform. Alla föreläsare och handledare är professionellt verksamma projektledare och utbildare inom agil och plandriven projektledning.

Kostnader

Det är 30 platser som finansieras av MYH (Myndigheten för yrkeshögskolan). Dessa platser är därför avgiftsfria för dig som deltar, samt att de är CSN-berättigade. Anmälan är bindande och det är först till kvarn som gäller för alla som är fullt behöriga.

Utöver de 30 avgiftsfria platserna kan vi erbjuda extra platser för 25 000 SEK per deltagare. Vi har också möjlighet att skräddarsy utbildningen för företag och organisationer, minimum 10 deltagare, enligt separat avtal och pris.

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agile Project Leader

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in