Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Linköping
Cirka 9 månader på halvfart, 34 dagar lärarlett
Deltid
Bergqvist utbildning till Personlig tränare

Om utbildningen

Personlig tränare med kvalitetssäkrad licens, gångbar i Sverige och resten av Europa

Vill du inspirera, informera och påverka dina medmänniskor i din omgivning till att må bättre och uppleva bättre hälsa?
Utbildningen Personlig tränare är för dig som har ett intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt såväl i en friskvårdande verksamhet som individuellt med olika kunder.

Utbildningen Personlig tränare kommer att ge dig en bred och gedigen kunskap, konkreta arbetsverktyg såsom färdiga och effektiva träningsprogram med tydligt bildmaterial samt personlig vägledning. Här förmedlas omfattande kunskaper om träning och att bemöta kunden samt leda denne mot sina personliga mål. Inriktningen på utbildningen är funktionell träning.

Du kommer att kunna arbeta som personlig tränare oavsett vilken miljö och vilka hjälpmedel du har att tillgå. Träningen bedrivs i ett hälsofrämjande syfte och all undervisning integreras mellan teori och praktik i samtliga ämnesblock. En utbildad personlig tränare ska kunna motivera, inspirera och argumentera för fysisk aktivitet och hälsa såväl i förebyggande som underhållande syfte. Du kommer att kunna analysera människans fysiologiska förutsättningar samt vägleda kunden mot den individuella målsättningen denne har. Alla har nytta av att anlita en personlig tränare, oberoende av ålder, kön, tidigare träningsvana, träningsmål, elit eller motionär för att optimera sin träning!

För mer information om Personlig Tränare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Preparandkurs

Kursen inleds med ett block i anatomi, fysiologi och allmänmedicin. Om du har kunskaper inom detta kan du tillgodoräkna dig dessa. Kontakta oss för att diskutera eventuella förkunskaper du har och hur de förhåller sig till det som gås igenom i preparandkursen.

Kvalitetssäkrad utbildning

Vår utbildning till personlig tränare är ackrediterad av EuropeActive.

Vår licens är godkänd av Almega Friskvårdsföretagen så vår licens är FRISK-ackrediterad.

Så ansöker du

- Du ska ha tränat regelbundet minst 1-2 år i varierande former.

- Gymnasiekompetens eller motsvarande.

- Om du har goda förkunskaper i rörelseapparatens anatomi och fysiologi har du möjlighet att tillgodoräkna dig dessa och starta utbildningen efter det inledande blocket som tar upp detta.

Examen & Intyg

Licens i Personlig träning

Efter avslutad och godkänd genomförd Utbildning till Personlig tränare har du en bred och djup teoretisk/praktisk kompetens inom fysisk aktivitet, träning och hälsa. Du kan skapa och genomföra effektiva, anpassade och säkra program för olika målgrupper och individer.

Bergqvist är medlem i EuropeActive och vår PT-utbildning är också ackrediterad av EuropeActive. Detta innebär att vår licens är kvalitetssäkrad och uppfyller de krav som EuropeActive ställer för utbildningsnivån Personlig tränare. Licensen är gångbar i hela Europa.

Vår licens är också godkänd av Almega Friskvårdsföretagen så vår licens är FRISK-ackrediterad, vilket är en viktig licens på den svenska marknaden.

Kostnader

49 500 kronor.
Om du kan tillgodoräkna dig kunskaper i Humanbiologi och avstår första delen av kursen kan du dra av 5700 kronor från kursavgiften.

I kursavgiften ingår all kurslitteratur och cirka ett års licens på webbaserade verktyg för programskrivning och kostregistrering.

 

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Utbildningar

Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Diplomerad coach- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning inom massage leder till att du blir massageterapeut med inriktning på friskvård....


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Personlig Tränare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ronny Keinvall
Mycket bra (PT) utbildning med otroligt pedagogiska och kunniga Intruktörer, kan varmt rekommendera skolan.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in