Svenska utbildningspriset
Vi är nominerade till Svenska utbildningspriset 2025! Priset delas ut till aktörer som inspirerar, tänker nytt och skapar konkreta resultat. Du kan också nominera och lyfta fram dem som sprider kunskapens kraft och driver på för ett livslångt lärande för alla. Läs mer här.
Gränssnittsdesign/UX
Med kunskap om UX och intuitiva gränssnitt öppnar du upp ditt arbete som grafisk designer för helt nya och spännande uppdrag. Här lär du dig gränssnittsdesign för både webb och smarta telefoner med användaren i fokus.
Kursens innehåll
Hur designar man gränssnitt som är så intuitiva att de knappt märks? Hur hittar man rätt balans mellan form och funktion i olika skärmstorlekar? Hur kan man använda visuell design kombinerad med webbpsykologi för att hjälpa användaren att ta beslut? Frågor som dessa kommer vi att bena ut genom en mix av teori och praktiska uppgifter som utmanar din kreativitet och utvecklar dig som designer.
Du kommer att få doppa tårna i designmönster, nysta upp begrepp som responsiv design, lära dig hur man jobbar med typografi och läsbarhet i digitala kanaler och få grundläggande kunskap i webbpsykologi. Oavsett om du ämnar att designa storskaliga appar eller en enkel sajt så kommer du att vara rustad med ny kunskap som går att tillämpa i ditt arbete.
Kursen vänder sig till dig som vill bygga på din befintliga kunskap som grafisk designer med ett grundläggande lager gränssnittsdesign och UX. Vid kursens slut ska du ha en bättre kunskap i hur man designar intuitiva gränssnitt för både mobil och desktop.
Det här får du
- Grundläggande kunskap inom gränssnittsdesign och UX i praktiken
- Träna på wireframes och snabba iterationer
- Ett ramverk för intuitiv design och interaktionsdesign
- Designa app-ikoner
- Skapa klickbara prototyper och göra användartester
- Arbeta mobile first och kunskap inom responsiv design
- Insikter i konverteringsoptimering och beteendedesign
- Kunskap om designmönster och visuella hierarkier
Vem är kursen för?
Kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av grafisk design och vill få en inblick i UX processen och hur man kan designa gränssnitt med användaren i fokus. En förutsättning är också att du känner dig bekväm i designverktyg som Sketch, Figma eller Adobe XD (eller snarlika program). Du kommer att använda nämnda designverktyg för dina uppgifter, men kursen har inte fokus på att lära ut själva programmen.
Praktisk information
SpråkSvenskaPlatsStartTorsdag 5 decemberSlutTorsdag 5 decemberVanliga frågor
Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om distanskurser på Berghs.
Kursansvarig
Anna Trulsson
UX-designer, strateg och facilitator, Curious Kind.
Ansökan och antagningskrav
Behöver jag några förkunskaper?
Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande, grundläggande kunskaper i och tillgång till designverktygen Figma, Sketch och/eller Adobe XD (eller motsvarande) samt till program där du kan skapa pdf-, eps- eller jpeg-filer. Du kommer att använda designverktygen för dina uppgifter, men kursen har inte fokus på att lära ut själva programmen. Du bör också ha befintlig yrkeskunskap inom design och viss erfarenhet av digital produktion.
Vill du lära dig grunderna i verktygen Adobe XD och Figma så läs mer om vår kurs UX/UI Basics här.
Skicka också med
Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning, max en A4-sida, av dig själv, i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten.
När får jag besked om jag kommit in?
Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.
Kursintyg
Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.
Vad kostar kursen?
Studieavgift exkl. moms
28 500 kronor
Studieavgift inkl. moms
35 625 kronor
Övrig information
För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform i Canvas, där kursstarten sker och genomförs i videokonferens. Videomöten genomförs i videoverktyget Zoom. Kursplan och schema finns i kursen i onlineplattformen.
Kursdatum
Start online onsdag 9/4 kl 13.00-16.00. Avslut online onsdag 4/6 kl 13.00-16.00. Lärarledda Zoommöten varannan onsdag kl 13.00-16.00.
Däremellan läser du kursen via vår lärplattform Canvas och bestämmer själv när du löser kursuppgifterna under veckan enligt schemalagd inlämning.
Egna studietimmar
10-15 timmar per veckaKommande kursstarter
Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon
Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...
Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.