Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Att skriva för att övertyga

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
8 veckor
31 875 SEK inkl. moms
Svenska
Berghs School of Communication

Att skriva för att övertyga

Behovet av bra skribenter är större än någonsin. Överallt och i alla kanaler behövs välformulerade, genomtänkta och intressanta texter. Texter som når läsaren i form av nyhetsbrev, inlägg i sociala medier, webbsidor, debattartiklar, informations- och reklamkampanjer. Texter som berör och engagerar läsare. Denna kurs gör dig till en bättre skribent.

Om kursen

Att skriva är att tänka. Den som inte tänkt klart, kan heller inte skriva klart. Därför lär du dig att analysera och tänka igenom budskap, målgrupp, argumentation, tonalitet och kanal innan du börjar skriva. Du får lära dig att använda olika metoder, verktyg och modeller som stöd för arbetet. Steg för steg blir du allt säkrare på att bedöma kvaliteten både i dina egna och andras texter. Resultatet blir att du kan skriva bättre, snabbare och mer målinriktat.

Du får praktiska skrivuppgifter varje vecka och individuella skriftliga kommentarer på alla texter som du gör under kursen. Om du arbetar med texter idag, eller skriver genom ditt jobb, har du goda möjligheter att arbeta med de texterna under kursen.

• Företag erbjuder sina tjänster genom olika texter.
• Organisationer berättar om sin verksamhet.
• Myndigheter förklarar vilka regler och ger instruktioner.
• Partier och intresseorganisationer skriver för att skapa opinion.

Det är därför inte konstigt att fler än någonsin skriver i sina yrken; oavsett om de arbetar som kommunikatörer, informatörer, copywriters, säljare, ekonomer, ingenjörer eller assistenter. Alla organisationer behöver bra skribenter.

Vem är kursen för?

Kursen riktar sig till dig som arbetar med information, marknadsföring, reklam, kommunikation eller opinionsbildning och som vill lära dig professionella metoder att skriva och utveckla olika typer av texter.

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Tel: 08-587 550 00
Fax 08-587 550 10
www.berghs.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in