Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Axevalla folkhögskola

Axevalla Folkhögskola

Välkommen till Axevalla Folkhögskola

På Axevalla Folkhögskola erbjuder vi en rad olika spännande kurser och utbildningar. Här finns möjlighet att studera dataspel, nätverk, omvärldsanalys, sociologi, psykologi och svenska som andraspråk på någon av våra allmänna kurser. Allmän kurs är en bra väg till att läsa in motsvarande grundskole- och gymnasiekompetens för vidare studier och arbete. Vill du arbeta med människor så finns en populär fritidsledarutbildning och socialpedagogutbildning. För dig som gillar design finns den ettåriga utbildningen modedesign. Är hunden din bästa vän erbjuder vi också en hundskötarutbildning på distans.

Axevalla Folkhögskola är en politiskt och religiöst oberoende skola där målet är att skolan ska kännas som en naturlig träffpunkt för alla. Här blandas aktiviteter och erfarenheter utbyts. Skolan har omfattande kortkurs- och konferensverksamhet.

Bo på skolans internat, få vänner för livet

Skolan erbjuder möjlighet till internatboende. De flesta kan erbjudas enkelrum, men även kollektivboende är möjligt. Internatboendet erbjuder goda möjligheter till aktiviteter utanför den schemalagda tiden. Bl.a. står skolans bastu, gymnastik- och datasalar till förfogande. Att bo på internat skapar sammanhållning mellan deltagarna och ger vänner för livet.

En aktiv folkhögskola sedan 1873

År 1873 startade Axevalla Folkhögskola sin verksamhet i  Ullervad nära Mariestad. Fem år senare flyttade verksamheten till Stenstorp och år 1923 till Axvall där skolan ligger än idag.

Tidigare hette skolan Skaraborgs läns folkhögskola och hade Landstinget Skaraborg som huvudman ända till 1982. Den nuvarande huvudmannen är Stiftelsen för Axevalla folkhögskola.


För mer information om Axevalla folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Axevalla folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Axevalla folkhögskola

Hitta till utbildaren

Axevalla folkhögskola

532 72 Axvall

Tel: 0511-26 970
www.axevalla.fhsk.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 26 recensioner.

Julia
Det har varit en givande utbildning som har varit både rolig och intressant. Den tar upp det mesta som man behöver veta för att kunna starta ett eget företag eller bara träna med sina egna hundar. Det har varit gott om tid för de olika delkurserna så man har inte behövt att stressa igenom något arbete. Jag är glad att jag valde att gå den och s...
Visa mer
Le Queen
När du kommer dit bör läraren tillsammans gå igenom mer ingående dina tidigare kunskaper. ( vilket inte gjordes). Det är inte heller säkert att du får något betyg eller studieunderlag även om du fullgjort en termin. Är även väldigt dåliga på att svara i telefon om frågor finns. Känns som en skola där personer studerar och studerar, återkomme...
Elina, rektor Kommentar:
Hej Le Queen och tack för din återkoppling! Det är alltid värdefullt att få höra hur upplevelsen hos oss ha varit för att kunna göra det bättre nästa gång! Vi läser de dokument som deltagarna skickar när de söker till oss och när vi gör studieplaneringen. Det var tråkigt att du upplever att det inte funkade i ditt fall och vi tar till oss det...
Visa mer
Nora
Jag tycker soc/psyk-linjen är väldigt intressant och lärorik. Särskilt lär man sig vid diskussion med andra, som lektionerna är nästan uppbyggda på. Det tycker jag är bra! Lektionerna är också mycket elevstyrande, alltså att elever får möjlighet att ta upp vad de vill lära sig.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in