Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Om skolan

Axevalla Folkhögskola

Välkommen till Axevalla Folkhögskola

På Axevalla Folkhögskola erbjuder vi en rad olika spännande kurser och utbildningar. Här finns möjlighet att studera dataspel, nätverk, omvärldsanalys, sociologi, psykologi och svenska som andraspråk på någon av våra allmänna kurser. Allmän kurs är en bra väg till att läsa in motsvarande grundskole- och gymnasiekompetens för vidare studier och arbete. Vill du arbeta med människor så finns en populär fritidsledarutbildning och socialpedagogutbildning. För dig som gillar design finns den ettåriga utbildningen modedesign. Är hunden din bästa vän erbjuder vi också en hundskötarutbildning på distans.

Axevalla Folkhögskola är en politiskt och religiöst oberoende skola där målet är att skolan ska kännas som en naturlig träffpunkt för alla. Här blandas aktiviteter och erfarenheter utbyts. Skolan har omfattande kortkurs- och konferensverksamhet.

Bo på skolans internat, få vänner för livet

Skolan erbjuder möjlighet till internatboende. De flesta kan erbjudas enkelrum, men även kollektivboende är möjligt. Internatboendet erbjuder goda möjligheter till aktiviteter utanför den schemalagda tiden. Bl.a. står skolans bastu, gymnastik- och datasalar till förfogande. Att bo på internat skapar sammanhållning mellan deltagarna och ger vänner för livet.

En aktiv folkhögskola sedan 1873

År 1873 startade Axevalla Folkhögskola sin verksamhet i  Ullervad nära Mariestad. Fem år senare flyttade verksamheten till Stenstorp och år 1923 till Axvall där skolan ligger än idag.

Tidigare hette skolan Skaraborgs läns folkhögskola och hade Landstinget Skaraborg som huvudman ända till 1982. Den nuvarande huvudmannen är Stiftelsen för Axevalla folkhögskola.


För mer information om Axevalla folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Axevalla folkhögskola

Utbildningar

Beskrivning och boende

Axevalla folkhögskola

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Axevalla folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Axevalla folkhögskola

532 72 Axvall

Tel: 0511-26 970
www.axevalla.fhsk.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 28 recensioner.

Kp
Otroligt givande kurs på en väldigt bra skola! Problem med att få tag i lärarna i bland, men när man väl Gjorde det så fick man pedagogiska och ordentliga svar! Rekommenderar verkligen skolan.
Sofi
Mycket givande och intressant utbildning. Jag har läst hundskötarutbildningen, hundens beteende och beteende fördjupning. Har lärt mig så mycket av detta och min relation till min egna hund har blivit sååå mycket bättre. Rekommenderar absolut dom utbildningarna som jag har läst till andra.
Julia
Det har varit en givande utbildning som har varit både rolig och intressant. Den tar upp det mesta som man behöver veta för att kunna starta ett eget företag eller bara träna med sina egna hundar. Det har varit gott om tid för de olika delkurserna så man har inte behövt att stressa igenom något arbete. Jag är glad att jag valde att gå den och s...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in