YH-utbildning

Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

Akademi Båstad Yrkeshögskola, i Båstad (+1 orter)
Längd
1 år (200 Yh-poäng)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
September 2023 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1 år (200 Yh-poäng)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
September 2023 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Läs en undersköterskeutbildning

Specialistutbildad undersköterska inom kvalificerad sjukvård

Är du undersköterska och nyfiken på mer och ny kunskap? På Akademi Båstad Yrkeshögskola kan du som redan är undersköterska läsa YH-utbildningen Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård. Utbildningen är delvis på distans under ett år med start i september. Under utbildningen gör du även LIA, lärande i praktik, under fyra veckor.

Som specialistundersköterska går du en spännande framtid till mötes inom hälso- och sjukvård i privat, regional eller kommunal regi. Vår utbildning riktar sig till dig som är intresserad av såväl psykisk som somatisk hälsa. Du kommer även att få kunskaper i preventivt och rehabiliterande arbetssätt liksom i palliativ vårdfilosofi.

Efter utbildningen kan du bidra till bättre kvalitet i den kvalificerade sjukvården och bli en viktig länk mellan undersköterskan och sjuksköterskan inom sjukvårdens olika grenar. Du får även fördjupade kunskaper i sjukdomslära och en större kunskap i omvårdnadsprocessen.
Du får en kompetenshöjning som ger dig beredskap att hantera och göra adekvata bedömningar i akuta och komplexa situationer vid vård av både barn och vuxna. Dessutom får du en djupare förståelse för och bättre handlingsberedskap vid psykisk ohälsa. Utbildningen ger även handledarkompetens utifrån Vård och Omsorgscollege.

Behovet av specialistundersköterskor ökar
Som specialistundersköterska kan du bland annat arbeta med ledarskap, teamarbete och kvalificerad sjukvård. Behovet av specialistundersköterskor ökar i takt med att hälso- och sjukvården blir allt mer kunskapsintensiv och specialiserad. Vårdens organisation har förändrats med korta, intensiva vårdtider i akutsjukvården, och ett ökat ansvar för primärvården och kommunal hälso- och sjukvård. Samtidigt har multisjukligheten dramatiskt ökat och behovet av vidareutbildade undersköterskor växer.

Studierna bedrivs delvis på distans med en teorivecka per månad på plats i Båstad varvat med handledda självstudier. Under vårterminen schemaläggs fyra veckors LIA. Teoriveckorna är uppbyggda i samarbete med vårdbranschen för att möta hälso- och sjukvårdens behov av specialistundersköterskor med fördjupade kunskaper och kompetenser. Studieåret avslutas med ett skriftligt arbete utifrån vetenskaplig grund där även en förbättringsplan ska redovisas.


För mer information om Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

September 2023

  • Distans med träffar
  • Båstad

fall 2023

  • Distans med träffar
  • Båstad

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Kursinnehåll


Kursinnehåll
Kvalificerad hälso- och sjukvård 1 30 p
Kvalificerad hälso- och sjukvård 2 30 p
Kommunikation och ledarskap 20 p
Barn och ungdomars utveckling och hälsa 20 p
Palliativ vård 20 p
Psykisk hälsa och ohälsa 20 p
Prevention och rehabilitering 20 p
LIA 20 p
Examensarbete 20 p

Så ansöker du

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav

Kompetens som undersköterska med minst ett års yrkeserfarenhet på heltid/två års yrkeserfarenhet på minst halvtid inom öppen- och/eller slutenvård. Godkänt betyg i Medicin 1, Psykologi 1 och Vård- och omsorgsarbete 1 och Akutsjukvård.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Kursavgiften finansieras med statliga medel. Eventuella utgifter för resor, kost och logi samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Veronica Truedsson
11 sep 2009

En mycket bra utbildning med många bra föreläsningar och en suverän sammanhållning i klassen och med mycket bus för oss som bodde kvar i Båstad under teoriveckorna. De olika...

Visa mer
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Lyckan 15
269 22 Båstad

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade...

Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights