Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Båstad, Distans
1 år (200 Yh-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Båstad
september 2021

Båstad
september 2022

Distans
september 2021

Distans
september 2022

Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

Läs en undersköterskeutbildning

Specialistutbildad undersköterska inom kvalificerad sjukvård

Är du undersköterska och nyfiken på mer och ny kunskap? På Akademi Båstad Yrkeshögskola kan du som redan är undersköterska läsa Yh-utbildningen Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård. Utbildningen är delvis på distans under ett år.

Som specialistundersköterska går du en spännande framtid till mötes inom kvalificerad sjukvård i privat, regional eller kommunal regi.

Efter utbildningen kan du bidra till bättre kvalitet i den kvalificerade sjukvården och bli en viktig länk mellan undersköterskan och sjuksköterskan i akuta situationer både inom öppen- och sluten vård.
Du får en kompetenshöjning som ger dig beredskap att hantera och göra adekvata bedömningar i akuta situationer vid vård av både barn och vuxna.

Behovet av specialistundersköterskor ökar

Som specialistundersköterska kan du bland annat arbeta med ledarskap, teamarbete och kvalificerad sjukvård. Behovet av specialistundersköterskor ökar i takt med att hälso- och sjukvården blir allt mer kunskapsintensiv och specialiserad. Vårdens organisation har förändrats med korta, intensiva vårdtider i akutsjukvården, och ett ökat ansvar för primärvården och kommunal hälso- och sjukvård.

Studierna bedrivs delvis på distans med en obligatorisk teorivecka per månad i Båstad varvat med tre veckors handledda självstudier på hemorten. De 40 utbildningsveckorna har specialdesignats i samarbete med vårdbranschen för att möta hälso- och sjukvårdens behov av alltmer kunskapsinriktade och specialistundersköterska.

För mer information om Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

  • Kvalificerad sjukvård och behandling 55 p
  • Kommunikation, samtal och bemötande i vården 15 p
  • Handledning och ledarskap 15 p
  • Hälso- och sjukvård för barn- och ungdom 20 p
  • Palliativ vård 20 p
  • Psykisk ohälsa 20 p
  • Näring och hälsa 15 p
  • LIA 20 p
  • Examensarbete 20 p

Så ansöker du

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav

Kompetens som undersköterska med minst ett års yrkeserfarenhet på heltid/två års yrkeserfarenhet på minst halvtid inom öppen- och/eller slutenvård. Godkänt betyg i Medicin 1, Psykologi 1 och Vård- och omsorgsarbete 1 och Akutsjukvård.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Kursavgiften finansieras med statliga medel. Eventuella utgifter för resor, kost och logi samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN.

Akademi Båstad Yrkeshögskola

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad Yrkeshögskola

Lyckan 15
269 22 Båstad

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Veronica Truedsson
En mycket bra utbildning med många bra föreläsningar och en suverän sammanhållning i klassen och med mycket bus för oss som bodde kvar i Båstad under teoriveckorna. De olika praktikerna man fick göra som vidgade ens vyer och synsätt var en bra erfarenhet. Saknar utbildningstiden och alla nya vänner man fick där ifrån hela Sveriges avlånga...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in