Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Båstad, Distans
53 veckor
75 %
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Båstad
oktober 2021

Distans
oktober 2021

Kitchen Manager

Rusta dig med fräscha kunskaper
Efter den senaste tidens turbulens när ingenting är sig riktigt likt gäller det att stå starkare än någonsin och tänka kreativt, nytt och annorlunda!
Restaurangbranschen är nu satt under hård press med många varsel, permitteringar och uppsägningar. Men det kommer en tid efter Corona. Arbetsmarknaden kommer att bli het igen. Och för alla er i branschen, eller ni som vill in, passa på och använd tiden för att rusta dig med fräscha kunskaper, färdigheter och kompetenser.

Vår utbildning Kitchen Manager bedrivs delvis på distans vilket gör att du kan jobba och studera samtidigt. Hur arbetsmarknaden inom restaurang kommer att se ut i den närmsta framtiden är svårt att sia om men vi vet att branschen kommer tillbaka om än lite tilltufsade och kanske inte alltid kan erbjuda heltid.

Kitchen Manager erbjuder dig att studera och få möjlighet att öka din attraktivitet samtidigt som du kan arbeta men inte vara helt beroende av den inkomsten. När vinden vänder har du utbildat dig till en Kitchen Manager med massor av kunskap för en hållbar utveckling inom restaurang. Genom de teoretiska kurserna ges den kunskap som krävs för att arbeta som Kitchen Manager och genom de valbara kurserna ges de färdigheter i hantverksskicklighet som efterfrågas. De valbara kurserna ger dig dessutom ett unikt tillfälle att skräddarsy din utbildning. Akademi Båstad Yrkeshögskola har tagit fram denna utbildning i samarbete med restauranger inom den högre gastronomin. 

För mer information om Kitchen Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökning sker genom YH-antagning.se. Du är behörig om du har grundläggande behörighet eller motsvarande. Du ska ha godkänt betyg i följande gymnasiekurser eller motsvarande:

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100p

Hygien, 100 p

Livsmedes- och näringskunskap, 100 p

Service och bemötande, 100 p

Kursinnehåll

 • Arbetsmiljö och regelverk 10 p
 • Hållbar restaurang och måltidsverksamhet 20 p
 • Ledarskap för en hållbar restaurangnäring 30 p
 • Livsmedelssäkerhet 20 p
 • Meny och matkultur 15 p
 • Restaurangekonomi 20 p
 • LIA-kurs 40 p
 • Examensarbete 10 p
 • Valbara kurser (100p att välja mellan) 35 p:
  – Drycker på menyn, 10 Yh-poäng
  – Grönsaker och örter, 10 Yh-poäng
  – Konservering och fermentering, 10 Yh-poäng
  – Brödbakning specialisering surdeg, 5 Yh-poäng
  – Pâttiseri, 15 Yh-poäng
  – Gastronomisk matlagning, 20 Yh-poäng
  – Fisk och skaldjur, 15 Yh-poäng
  – Styckning av kött, 10 Yh-poäng
  – Odling, 10 Yh-poäng
  – Cook and Chill, 5 Yh-poäng
  – Matsedels- och näringsberäkning, 5 Yh-poäng

Examen & Intyg

Utbildningen ger en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen kostar ingenting och är CSN-berättigad. Utgifter för resor, kost och logi samt kurslitteratur står den studerande för.

Akademi Båstad Yrkeshögskola

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kitchen Manager

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad Yrkeshögskola

Lyckan 15
269 22 Båstad

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Uday aldakka
(5)
Helt fantastisk utbildning, mycket intressanta grejer som fick mig tänker anrlonda med ledarskap , mycket som jag inte tänkt på inann jag läste hållbarhet kurs man blir chockad och ångra varför jag inte började tidigare med den här utbildning. Bästa jag varit med konservering och formatering och hur jag kan utnyttja alla råvaror och ge långt h...
Visa mer
Alexander
(5)
En otroligt väl genomtänkt och rolig utbildning där man verkligen får nytta av allt man lär sig och man har möjligheten att utveckla sina kunskaper med praktik och teori! Jag fick själv jobb som Sous-chef innan utbildningen ens var klar och den rollen går jag in i med mycket större kunskap och självförtroende i, allt tack vare Kitchen Managers e...
Visa mer
Nathalie
(5)
Det här har varit en otrolig resa för mig. Från att först inte tro att jag skulle ha möjlighet att komma in på utbildningen, då jag inte har erfarenheter som kock/ eller i restaurangvärlden alls , till att få möjlighet genom att bli intagen som de 20% utan denna bakgrund. Och få en enorm chans med ett nytt yrkesval till följd, så är detta en utb...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: