Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Personlig Tränare - Distans med samlingar i Stockholm

Active Education
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Distans
5 månader
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
49 900 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans Sista ansökan
2020-08-17 
2020-07-17
2021-01-18 
2020-12-14

Videoreportage

Personlig Tränare - Distans med samlingar i Stockholm

Skandinaviens populäraste PT-utbildning

Sveriges enda PT-utbildning med högskolepoäng och studiemedel ifrån CSN, komplett med internationell licens som Fitness Instructor och Personal Trainer. Utbildningen täcker det nationella kompetensbehovet och är ett naturligt val för dem som vill lyckas som personlig tränare i Sverige.

Innehåll

Utbildningen ger dig all teoretisk och praktisk undervisning som är relevant för grundutbildningen som fitnessinstruktör och personlig tränare. Ämnen som anatomi, fysiologi och biomekanik utgör grunden för utbildningen. Det breda utbildningsområdet lär dig kunskaper och färdigheter inom ett brett spektrum av träningsformer, både i teori och praktik. Kundhantering, träningsplanläggning, försäljning, coachning och PT-rollen är också viktiga delar av studien och kommer att förbereda dig så gott som möjligt på övergången från att vara en student hos oss för att gå direkt till en karriär i träningsbranschen.

All teoriundervisning sker online, med videoföreläsningar och interaktiva uppgifter på vår e-studieplattform. En vanlig undervisningsvecka består av olika videoföreläsningar (beroende på ämnet) och relaterade uppgifter. Dessa lektioner ser du när det passar dig och du är inte låst till några fasta tider. Allt du behöver göra är att se alla föreläsningar och slutföra de uppgifter som krävs innan varje praktisk samling.

Vi lägger upp till tät dialog och kommunikation på studieplattformen, och det finns både lärar- och studentstyrda diskussioner varje vecka. Detta är ett viktigt bidrag till ökad förståelse och ett bra sätt att diskutera både med andra studenter och lärare.

Mycket praktisk utbildning

Personlig tränare är ett praktiskt yrke, och vi har därför en av branschens högsta andel med praktiske lektioner.

Den praktiska undervisningen utförs över två samlingar som vardera er på 5 dagar (måndag – fredag). Samlingarna genomförs i Stockholm och deltagandet är obligatoriskt för alla studenter. Vi har studenter från hela Sverige, och de flesta kommer med buss, tåg eller flyg för att delta i den praktiska undervisningen. Vi är därför centralt beläget i Stockholm, och vi hjälper till att ordna prisvärt boende för dem som behöver det. 

Högskolepoäng

Utbildningen utgör 30 högskolepoäng.

För att få poäng genom vår akademiska samarbetspartner ”Høgskolen Innlandet” och få rätt till studiestöd från CSN, måste du ha allmän studiebehörighet (eller kvalifikationer på samma nivå). 

Duktiga lärare och god uppföljning

Våra föreläsare är bland de bästa inom sitt ämnesområde, och vår höga kvalitet är en av de främsta orsakerna till studiens status och popularitet. Vi arbetar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och för att säkerställa optimal inlärning.

Utbildningen är utformad för dig med ett hektiskt vardagsliv. Du har tillgång till vår elektroniska inlärningsportal från mobil, iPad eller dator när det passar dig. Du kan även se föreläsningar och göra uppgifter i din takt.

Jobbförmedling

Vårt mål är att alla våra studenter ska kunna gå direkt från utbildning till fast anställning, och därför är vi aktiva i karriärvägledning och jobbförmedling.

Våra studenter är mycket attraktiva på arbetsmarknaden, och realiteten är att många av våra studenter rekryteras till jobb i träningsbranschen redan innan de har avslutat sin utbildning hos oss.

Examen & Intyg

Du uppnår följande licenser: 

  • Certified Fitness Instructor (Europe A. L3)
  • Certified Personal Trainer (Europe A. L4)

Kostnader

Pris kr. 49 900,-

Studiestöd

För att få rätt till studiestöd måste du ha allmän studiebehörighet innan du börjar med oss. Kom i håg att även om utbildningen ger rätt till stöd kan det finnas förutsättningar hos den enskilda studenten eller utbildningens varaktighet som minskar stödbeloppet. Det finns aldrig en garanti för att du får maximalt stödbelopp, och den enskilda studenten måste följa beslut från CSN när ansökan behandlas där.

Active educations facebook


Active Education

Active Education

INLÄRNINGSMODELL

Sveriges enda PT-utbildning som ger högskolepoäng och berättigar till studiemedel ifrån CSN. Du kan välja mellan att kombinera din PT-utbildning med resa och upplevelser på Bali, i Spanien eller USA. Självklart erbjuder vi samma utbildning på distans med samlingar i...


Läs mer om Active Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Personlig Tränare - Distans med samlingar i Stockholm

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Active Education

Kocksgatan 10
116 24 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in