Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Lic. Personlig Tränare

Active Education
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans, Stockholm
Klassrum, Distans med träffar
5 månader
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
49 900 - 52 900 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Stockholm
52 900 SEK
2022-08-15
2022-07-11

Stockholm
52 900 SEK
2023-01-16
2022-12-05

Distans
49 900 SEK
2022-08-15

Distans
49 900 SEK
2023-01-16
Bli Lic. Personlig Tränare!

Lic. Personlig Tränare

Bli licensierad Personlig Tränare (PT)

Bli licensierad Personlig Tränare med PT-utbildningen som ger dig en solid start på din karriär inom träningsbranschen!

Här har du möjligheten att läsa en effektiv PT-utbildning som ger dig all nödvändig kompetens för att starta din karriär som personlig tränare. 

En utbildning du har nytta av

Utbildningen är internt kvalitetssäkrad via våran samarbetspartner Høgskolen i Innlandet, och externt via Europe Active, och efter utbildningen tilldelas du följande intyg:

 • 30 högskolepoäng du kan använda till vidarestudier.
 • Certified Fitness Instructor (Europe A. L3).
 • Certified Personal Trainer (Europe A. L4).
 • Registrering i European Register of Exercise Professionals (EREPS).
 • Friskvårdsföretagen Almegas FRISK-licens

Igenom ett starkt samarbete med träningsbranschen får du hjälp med arbetsförmedling och steget in i arbetslivet som personlig tränare direkt efter du avslutat din utbildning. Eftersom utbildningen även ger högskolepoäng, finns det goda möjligheter att använda dessa till vidarestudier inom t.ex. idrottsvetenskap, folkhälsa, eller liknande.

Innehåll

I takt med att tillgängligheten på personliga tränare ökar, ökar även kompetenskraven på var och enskild PT. Tiden då det var tillräckligt att ta en intensivkurs på några få veckor är förbi, då både kund och arbetsgivare kräver mer än du möjligen hinner lära dig under så pass komprimerad tid.

Den här utbildningen representerar den första delen utav vår 1 år långa PT-utbildning (60 HP) till Lic. PT & Kostrådgivare. Här fokuserar vi på de mer basala naturvetenskapliga ämnena så som fysiologi, anatomi, biomekanik och träningslära. Här får du bland annat lära dig hur energimetabolismen går till, hur kroppen är uppbyggd, och hur den anpassar sig när vi tränar. Hela utbildningen är upplagd utefter att det praktiska bygger vidare på det teoretiska, för att få en djupare förståelse för hur allting hänger ihop och hur vi sedan använder den här kunskapen i vardagen som PT. Utbildningen läser du i huvudsak online på vår inlärningsportal, där du följer en progression med regelbundna uppdateringar och tät uppföljning ifrån lärare. Här har du tiden tillgång till studiematerialet och kan studera när det passar.

Struktur

Som Active Education-student har du möjlighet att välja den studieformen som passar dig bäst. Vi är måna om att kunna erbjuda utbildningar som passar alla, oavsett vart man befinner sig, eller hur ens vardag ser ut. Nu erbjuder vi möjligheten att läsa våra utbildningar helt och hållet på distans. Detta betyder att du själv kan välja det utbildningspaket som passar dig bäst, igenom att antingen delta på samlingar i Stockholm, eller ta utbildningen 100 % online.

Notera att det är ett krav att delta på den praktiska undervisningen via "All-Inclusive" paketet för att erhålla FRISK-licensen ifrån Friskvårdsföretagen Almega. Vid val av "Full-Flex" eller "Online Only" kan praktiskt prov erläggas hos Friskvårdsföretagen i efterhand för att få licensen och möjlighet att registrera sig på ptlicens.se.

Utbildningspaket 1:“All Inclusive”(CSN-berättigad med högskolepoäng)

Detta är vårt standard paket som de flesta av våra studenter väljer. Här får du alla fördelar med att du studera hos oss samlat i ett paket, med tät uppföljning ifrån föreläsare och studievägledare under hela studietiden. Det viktigaste argumentet för att välja just det här paketet är de praktiska undervisningssamlingarna. Här arbetar du tillsammans med dina medstudenter i små grupper med mycket feedback ifrån lärare, och vägledning och personlig uppföljning som säkrar bästa möjliga inlärning i de praktiska delarna av utbildningen.

Utbildningspaket 2: “Online Only”(CSN-berättigad med högskolepoäng)

Har du svårigheter att resa till Stockholm för att kunna delta på undervisningssamlingarna? Då är utbildningspaketet “Online Only” det rätta valet för dig. Här får du samma täta uppföljning och undervisning som i “All Inclusive”-paketet, men skillnaden är att allting sker online på vår elektroniska inlärningsplattform. Du kan därmed genomföra hela utbildningen på distans, inkl. examinationer.

Utbildningspaketet passar dig som har gedigen träningserfarenhet ifrån tidigare. 

Utbildningspaket 3:“Full Flex”(ej CSN-berättigad och utan högskolepoäng)

Med “Full Flex”-paketet har du verkligen full flexibilitet i dina studier. Du får inga högskolepoäng eller studiemedel ifrån CSN när du väljer det här paketet, men du har full kontroll på när du börjar och avslutar dina studier under vår- eller höstterminen. Du kan med andra ord börja studera när du vill (redan idag om du så önskar), och använda exakt så lång tid du behöver för att ta dig igenom all undervisning och förbereda dig inför examen. All undervisning – både teoretisk och praktisk – genomförs online, och du väljer själv när du vill ta examen (vi anordnar för digital examination när du känner dig redo).

Utbildningspaketet passar dig som har gedigen träningserfarenhet ifrån tidigare. 

För mer information om Lic. Personlig Tränare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Anmälan och antagningskrav

Antagning och målgrupp

Du rekommenderas ha minst ett års erfarenhet utav träning inom framförallt styrketräning. Tidigare erfarenhet utav användning utav Personlig Tränare (PT) eller tränare rekommenderas också.

Anmälan till utbildningen sker på våran hemsida. Vi har ett begränsat antal platser, och det är först till kvarn som gäller.

Du kan välja att läsa utbildningen med eller utan högskolepoäng.

Studera med högskolepoäng:

Du tilldelas 30 högskolepoäng för utbildningen och blir berättigad till studiemedel under tiden du studerar med oss. Följande antagningskrav gäller:

Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

 • svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
 • engelska 5 och 6
 • historia 1b
 • samhällskunskap 1b
 • matematik 1a eller 1b eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
 • naturkunskap 1b (eller 2 av ämena kemi, fysik, biologi)

Studera utan högskolepoäng:

Inga förkunskaper krävs. Men innehållet och certifiering via Europe Active är identiskt, men du tilldelas inte högskolepoäng och blir inte heller berättigad till studiemedel. 

Examen & Intyg

Fullständig nationell och internationell licens:

 • Certified Fitness Instructor (EQF L3)
 • Certified Personal Trainer (EQF L4)
 • Friskvårdsföretagens nationella FRISK-licens (ptlicens.se)**

** Krav på deltagande på fysiska samlingar i Stockholm (ALL INCLUSIVE-paketet).

Kostnader

Undervisningsavgift per termin:

"Full Flex" - 44.900 kr

"Online Only" - 49.900 kr

"All Inclusive" - 52.900 kr

Studiestöd

Utbildningen är CSN-berättigad och ger dig möjligheter att söka lån och bidrag under tiden du studerar med oss. Detta förutsätter att du kvalificerar för intag på Høgskolen i Innlandet. Se antagningskrav ovan.

Delbetalning

Vi erbjuder räntefria avbetalningsplaner upp till 12 månader via Svea Ekonomi.

Videoreportage

Active Education

Gör din passion till ditt yrke och utbilda dig med Active Education 

Under de senaste 15 åren har Active Education utbildat flera tusen instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Active Education är en viktig bidragande orsak till kompetenshöjning inom träningsindustrin, och var en av de första PT-utbildningar som kunde erbjuda högskolepoäng 2007. Genom...


Läs mer om Active Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Personlig Tränare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Active Education

Kocksgatan 10
116 24 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

William
Komplett och djupgående utbildning som ger dig en stabil grund för fortsatt lärande inom hälsa och träning. Bra upplägg med kunniga utbildare. Rekommenderas!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in