Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Distansutbildningar - den flexibla studieformen

DISTANSUTBILDNINGAR

Går du i tankar om att börja studera? Lockar distansstudier dig? Att studera på distans blir allt mer populärt. Väldigt många väljer idag denna studieform framför att läsa i ett klassrum på en specifik ort.

I en rapport från Statistiska Centralbyrån (2012) uppges det att antalet distansstudenter har ökat drastiskt sedan början av 2000-talet. Av alla högskolestudenter år 2012 var det nästan en tredjedel som studerade på distans, jämfört med en tiondel tio år tidigare.

Skälen till att många väljer att studera på distans varierar. Det kan vara att man vill kunna kombinera studierna med arbete eller att man har en familjesituation som gör att man vill kunna lägga upp sina studier på egen hand. Om man bor utomlands kan distansstudier vara ett bra val om man vill läsa en svensk utbildning. 

Frihet under ansvar är ett nyckelord när det kommer till distansstudier. Det är alltså upp till dig själv att bestämma hur mycket du vill få ut av din utbildning. Här nedan kan du läsa mer om vad det innebär och hur distansstudier faktistk fungerar. 

Oavsett anledning så innebär möjligheten till distansstudier större friheter och öppnar nya vägar för dig som student. Du som vill läsa en speciell utbildning utan att behöva ta hänsyn till schemalagda tider eller studieort – välj distansstudier.

Här hittar du distansutbildningar!

Olika utbildningsformer

Utbudet av distansutbildningar är idag stort. Möjligheten att läsa på distans finns både om du vill läsa en kortare kurs eller ett helt program. Dock kan du inte läsa alla utbildningar på distans. Du kan till exempel inte läsa till läkare på distans och med nätet som föreläsningssal. Däremot är det möjligt att läsa till exempelvis ingenjör på distans.

Här hittar du sammanfattningar om de olika utbildningsformerna.

För dig som vill studera på distans är möjligheterna många! Du kan välja mellan olika utbildningsformer, kurser och program. Oavsett vad du har för mål med dina studier, så finns det säkerligen en distansutbildning som passar just dig.

Hitta din distansutbildning idag!


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in