Restplatser hösten utbildningar på universitet och högskolor - Forum

2008-08-20 09:31   Cissi
Hej, Finns den en webbsida man kan hitta lediga restplatser på höstens utbildningar på universitet och högskolor? Vad heter den? Hur anmäler man sig och hur ser man hur många som blivit antagna?

RE: Restplatser hösten utbildningar på universitet och högskolor
2008-08-20 10:01   lina
Hej Cissi, Just nu pågår upprop och registrering till höstens högskoleutbildningar på alla högskolor och universitet runt om i Sverige. Det finns fortfarande många lediga platser och det är som regel först till kvarn som gäller. Efter att den andra antagningsomgången blev klar i början av augusti så är det nu varje universitet och högskola som själv tar hand om reservantagningen. Många universitet och högskolor lägger ut sina lediga platser på hemsidan www.studieplatser.nu. Det finns dock fler än de som registreras där, eftersom det är upp till skolorna att välja om man ska lägga upp restplaster där. De flesta universitet och högskolor lägger också ut lediga platser på sina egna hemsidor. Du kan också gå in på Verket för högskoleservice, VHS, hemsida (www.VHS.se) och gå in under antagning och poängstatistik. Där finns nu antalet antagna till såväl kurser som programutbildningar och antagningspoängen för höstterminen 2008 efter andra antagningen. På VHS's webbplats är allt sorterat i bokstavsordning efter lärosäte och utbildningar, och man kan se var det finns många platser genom att jämföra antalet platser med antalet antagna. Man ser också vilket söktryck en utbildning haft genom att kontrollera antalet behöriga sökande i såväl första hand som totalt. Och på så sätt får man en uppfattning om det finns många reserver. Efter registreringen och upprop kan det tillkomma ytterligare restplatser så det är värt att direkt kontakta högskolorna och universiteten och kontrollera om det finns platser kvar. Lycka till!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in