Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Internationell juridik? - Forum

2008-11-16 00:00   N.L
Var kan jag läsa internationell juridik ( ge gärna även förslag på utbildningar utomlands)? Jag vet att det finns ett program i Örebro med den inriktningen, men jag inte intresserad av att läsa där. Tackar för alla förslag jag kan få. MVH/N.L ...

RE: Internationell juridik?
2008-11-20 20:56   Alexander
Internationell juridik kan du lasa lite vart som helst beroende pa hur du vill ga till vaga. Du kan gora som dom flesta inom internationell juridik gor dvs lasa en Bachelor of Law (LLB) inom ett angivet land och sedan lasa en Master of Law (LLM). Nar man val har blivit klar med sin Bachelor sa kommer den med storsta sannolikhet vara "vardelos" i hemlandet men vet man med sakerhet att juridik ar det man vill halla pa med sa laser man "bara" en Master och vipps sa har man en erkand utbildning. Man skulle ju kunna gora allt det har i Sverige men det skulle ta langre tid med tanke pa att en Bachelor i Sverige ar lagre. Vill man sedan jobba inom internationell juridik i Sverige eller utga darifran sa smaller det lite hogre med en utbildning utomlands. I vissa lander som tex. England sa kan du "customize" din LLB lite mer an vad du kan med en svensk motsvarighet och da ar det ju mojligt att specialisera sig tidigt inom internationell juridik genom att lasa mange kurser inom amnet.. Jar ar inne pa precis samma spar som du och har kollat in nagra universitet i London som verkar riktigt bra samt Bournemouth University som ligger ca 1 timme och 20 minuter fran London (vid kusten). Borja med att kolla pa London och titta pa hur dom har lagt upp utbildningarna. Hoppas du har nagon nytta av mina forslag:) /Alexander

RE: Internationell juridik?
2009-01-20 11:39   Sid
Hej! Alexander vilka var dina förslag på skolor? De syns inte på sidan och jag är supernyfiken på ditt svar, eftersom att jag är inne på exakt samma spår!

RE: Internationell juridik?
2009-10-25 00:31   Joe
Internationell Juridik kan lasas i England. Jag har en LLB ifran Southampton Solent University samt en masters degree i International Law fran Cardiff University. Bada dessa utbildningar ar/var tungt fokuserade pa EU lagar och till en viss del utanfor EUs granser. LLB ar hogt respekterat i Common Law lander men ocksa inom EU, speciellt NGOs. Dessvarre vet jag inte riktigt hur situationen ar i Sverige men jag antar att man, med erfarenhet och praktik, kan komma ganska langt med det i Sverige ocksa.

RE: Internationell juridik?
2011-01-17 23:10   moosh

vad kan man jobba med efter att man har läst internationell juridik och hur länge läser man för LLM/LLB ???????????????????
svara snälla jag går i första året i gymnasiet och har panik inför universitet .


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in