Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Distansutbildningar - frihet under ansvar

Frihet under ansvar

Alla studier kräver att du som student är disciplinerad och fokuserad. Att studera på distans innebär i många fall ett extra stort mått av självdisciplin och fokus. Det händer att distansutbildningar misstolkas för att vara lättare att ta sig igenom än andra utbildningar, vilket alltså inte stämmer.

Distansstudier kan beskrivas som ”frihet under ansvar” – du bestämmer själv hur, när och var du pluggar men bär samtidigt fullt ut ansvaret för att du tar dig i mål. Det gör du självklart annars också, men om du studerar på distans gäller det att du tar dig tid att lyssna på den där föreläsningen eller läsa det där kapitlet – utan hejarop från klasskamrater.

Det är tyvärr alltför vanligt att studenter hoppar av sin distansutbildning innan den är avslutad, eller inte får godkänt betyg. I en rapport från Statistiska Centralbyrån (2010) uppges det att endast 55 procent av distansstudenterna på högskolan slutförde sina studier den höstterminen. En stor anledning till detta var att tiden istället ägnades åt arbete. Det är därför att viktigt att du är beredd på att distansstudier kräver en stor arbetsinsats från din sida, innan du bestämmer dig för att läsa en distansutbildning. Fundera över om du tror att studieformen kommer att passa dig, ditt liv och din personlighet.

En vanlig missuppfattning om distansutbildningar är att de inte skulle vara lika bra som andra utbildningar. Oroa dig inte, kvalitetskraven är precis lika höga för distansutbildningar som för övriga utbildningar.

Tillbaks till sidan om distansstudier!


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in