Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Distansstudier - Komvux

KOMVUX

Komvux är en andra chans för många. Här erbjuds både enskilda kurser och hela utbildningar (så kallade yrkesvuxprogram). På komvux kan du läsa in både grundskolan och gymnasiet. Du väljer själv om du vill läsa på heltid eller deltid, och för dig som vill läsa på distans finns oftast den möjligheten.

Studier på komvux handlar alltså om att komplettera med de kunskaper som saknas från grundskolan eller gymnasiet. Vissa pluggar på komvux för att kunna komma in på en annan utbildning senare. Andra vill utbilda sig till ett specifikt yrke som exempelvis undersköterska, florist, ekonomiassistent eller rörmokare. Du får hjälp av en studie- och yrkesvägledare att upprätta en individuell studieplan.

Det vanligaste är att man läser en komvuxutbildning i sin hemkommun. Om utbildningen du vill läsa på komvux inte finns i din hemkommun, finns möjligheten för kommunen att köpa in utbildningen från en utbildningsanordnare som erbjuder utbildningen. Ta kontakt med komvux i din hemkommun för mer information.

Komvuxutbildningar är väldigt flexibla, så för dig som vill studera på komvux finns ofta möjligheten att läsa på distans. Använder du vår söktjänst, märker du att komvux erbjuder hundratals utbildningar på distans. Vare sig du vill läsa en kortare kurs eller ett program som leder till en yrkestitel, finns det distansalternativ på komvux.

Vad kostar det att studera på komvux?

Att studera på komvux kostar ingeting. Detta gäller dock inte dig som vill läsa upp ett ämne du redan har betyg i. Då betalar du 500 kronor för att göra en så kallad prövning.

Om utbildningen inte kan läsas via din hemkommun kan du välja att bekosta den själv. Vissa utbildningsanordnare erbjuder den möjligheten.

Som studerande på komvux är du berättigad till studiemedel från CSN, förutsatt att du läser en kurs du inte redan har betyg i.

Hur ansöker jag till komvux?

Du ansöker till komvux via din hemkommun. Ring kommunen och be att få prata med en studie- och yrkesvägledare.

Hitta komvuxutbildningar på distans!


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in