Distansstudier - Folkhögskola

FOLKHÖGSKOLA

Folkhögskolan är en unik skolform där alla skolor i Sverige har sina egna identiteter. Folkhögskolorna präglas av folkbildningens kännetecken: Frihet.

Det finns omkring 150 folkhögskolor i Sverige. En stor del av dessa är knutna till olika folkrörelser, ideella organisationer, stiftelser eller föreningar. Resterande folkhögskolor drivs av landsting och regioner. Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och sin profil och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner.

På folkhögskola kan du välja mellan olika typer av kurser: allmän kurs och profilkurs/särskild kurs. Allmän kurs passar dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och vill läsa in denna. Profilkurs/särskild kurs passar dig som vill specialisera dig inom ett specifikt område, fördjupa dig i ett ämne du är intresserad av eller förbereda dig för en högre utbildning.

En av folkhögskolans viktigaste uppgifter är att ge bra information för fortsatta studier och arbetsliv med stor vikt på individens framsteg och utveckling. På folkhögskolan utgår man från de studerandes behov, förkunskaper och erfarenheter.

För dig som är intresserad av distansstudier på folkhögskola finns många valmöjligheter. Folkhögskolorna erbjuder både längre utbildningar och kortare kurser på distans. Både du som vill förbereda dig för arbete inom ett visst område och du som vill fördjupa dina kunskaper – ta en titt på utbudet av folkhögskolornas distansutbildningar.

Vad kostar det att studera på folkhögskola?

Själva utbildningarna på folkhögskolan är kostnadsfria, men det tillkommer en avgift om du väljer att bo på skolans internat. Även kostnader för eventuell studentlitteratur tillkommer oftast. Du kan söka studiemedel hos CSN för studier på folkhögskola.

Hur ansöker jag?

Du ansöker via respektive folkhögskolas hemsida.

Hitta distansutbildningar på folkhögskola


Annonser