Specialistutbildad Psykiatriskötare

13 sep 2011
FRÅGA
Hej!
Jag vill så gärna läsa eran kurs specialutbildad Psykiatriskötare..
Jag undrar om den kommar att starta VT-12?
Hur jag för att söka in?
Läste barn och fritids programmet har även gått 1,5 termin på högskolan i Borås på förskollärarutb, men kände att det inte va min grej...
Är mycket intresserad av psykologi!! Det är det jag vill jobba med i min framtid.

MVH Alexandra

Svar:

Hej Alexandra!

Vad kul att du hittat en utbildning som intresserar dig! Jag gissar att det är denna utbildning du menar: Specialutbildad Psykiatriskötare

Vi anordnar inte utbildningarna på sajten själva, vi är en tjänst där man kan söka efter och hitta information om utbildning.

För att komma in på Specialutbildad Psykiatriskötare krävs att du ska ha gått gymnasiets Omvårdnadsprogram eller liknande (ett gymnasieprogram inom vård). Eftersom du läste barn- och fritid kan du behöva komplettera med kurser från Komvux för att bli behörig till utbildningen. Kontakta Komvux i din hemkommun så hjälper de dig!

I praktiken skulle du kunna läsa in de kurser du behöver i höst och vår och sedan påbörja Specialutbildad Psykiatriskötare nästa september. Det verkar som att utbildningen endast ges en gång per år. När det är dags att söka gör du detta via utbildningens hemsida.

Om du vill veta mer om utbildningen kan du lämna en intresseanmälan så kontaktar skolan dig med mer information samt ger svar på eventuella frågor.

Lycka till med dina studier!

Vänligen,
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in