Distansutbildning inom redovisning och bokföring

01 nov 2010
FRÅGA
Hej!
Jag är utbildad florist och vill starta en egen blomsterbutik med två kollegor. Jag vill vara den "administrativa" i gänget alltså den som håller på med fakturering, bokföring m.m. Då vi inte har tänkt att starta just nu känner jag att jag vill läsa lite kurser gärna på distans då jag arbetar 75% i matbutik för tillfället. Vad kan jag tänkas behöva för kunkaper och utbildningar?
Hälsningar Hanna

Svar:

Hej Hanna,

Vad kul för dig att ni ska starta ett eget företag. Visst kan det vara bra att bättra på sina kunskaper inom bokföring och redovisning innan det är dags. På Studentum finns det flera olika möjligheter när det gäller utbildningar inom bokföring och redovisning.

Du kan välja att läsa en YH-utbildning eller KY-utbildning som är kortare utbildningar med ett upplägg där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute i näringslivet, genom en så kallad LiA-preiod (Lärande i Arbete).

Du kan även välja att läsa en universitetsutbildning inom ekonomi, eller en kurs i Redovisning och beskattning på Komvux/Vuxenutbildning.

Du finner alla dessa utbildningar inom redovisning och bokföring på Studentum, där du kan läsa mera om de olika utbildningarna, och göra intresseanmälningar för de som intresserar dig mest.

Lycka till!
Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in