Sjuksköterskeutbildning på Distans

26 apr 2010
FRÅGA
Hej!
Jag har funderingar på att läsa till sjuksköterska på distans. Jag vill helst kunna jobba samtidigt och känner att deltid/halvfart skulle passa mig bäst. Finns det grundläggande Sjuksköterskeutb. på deltid/halvfart? Jag har kollat lite och hittar bara specialistutb..

Mvh Sandra

Svar:

Hej Sandra.

Sjuksköterska, kul! Det behövs det alltid flera av :)

Så, idag kan du finna flera utbildningar till sjuksköterska som erbjuds på distans. Du kan antingen läsa en universitets- och högskoleutbildning, elllr också välja en YH-utbildning.

Bra att veta om YH-utbildningar är att du i din utbildning kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. Staten bidrar med två tredjedelar av finansieringen av YH-utbildningarna och arbetslivet med en tredjedel - genom att erbjuda LIA-platser (Lärande i Arbete) under en tredjedel av utbildningstiden, vilket innebär att en tredjedel av din utbildning utgörs av praktik på arbetsplats.

Du kan hitta YH-utbildningar inom sjuksköterskeyrket här.

Men som sagt, det finns även universitets- och högskoleutbildningar om du inte finner en YH-utbildning som passar dig. Där kan du välja att läsa en utbildning på grundnivå respektive magister nivå.

Du kan hitta utbildningar på högskola och universitet inom sjuksköterskeyrket här.

Viktigt att veta för dig som vill studera på distans är att du till din utbildning behöver en dator och internetuppkoppling. En del kurser är helt nät- eller webbaserade vilket betyder att du aldrig behöver resa till högskolans campusort, varken vid introduktioner eller vid tentamenstillfällen. Dock finns det ett fåtal som kräver ett visst antal möten under kursen.

Det krävs också disciplin från din sida, då distansstudier bygger på självstudier. Men det ska nog inte vara något problem för dig! :)

Lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in