Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen) för sjuksköterskor!

12 jan 2013
FRÅGA
Hej!
Jag har en fråga angående vart jag kan hitta mer information om vad det finns för möjligheter att plugga vidare efter att man är färdig sjuksköterska.

Jag kommer bli färdig till sommaren och är intresserad av att läsa en master eller någon ytterligare kurs/program inom ett hälsorelaterat område då jag är mer intresserad av att inrikta mig på folkhälsa och forskning än att arbeta praktiskt! Har hört att det finns tvååriga program med exempelvis inriktning på kemi/läkemedelsutveckling som man kan läsa om man har en kandidat i omvårdnad (180 hp).

Tack på förhand!
Mvh Sara

Svar:

14 jan 2013

Hej Sara!

Studentum.se är en söktjänst för utbildningar och vi som jobbar här är inte utbildade studie- och yrkesvägledare. Men jag ska försöka hjälpa dig så gott det går. Tyvärr är jag inte helt insatt i högre utbildningar för sjuksköterskor. Bäst är att du själv läser dig till vad som erbjuds. Här är en lista över högre utbildningar för sjuksköterskor.

Här är även en lista med utbildningar som har med läkemedelsutveckling på avancerad nivå att göra. Under rubriken ansökan och behörighet kan du se vad som krävs för att söka in. 

Många master- och magister-utbildningar kräver att du jobbar i några år, så kolla upp det innan du söker.

Lycka till!

Vänligen, Sanna Everskog Lund
Informatör Studentum 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in