Möt Tekla Dreier

IPTA - International Personal Training Academy

PT utbildning

Presentera dig kort

Mitt namn är Tekla Dreier, 28 år och bor i Limhamn (Malmö). Jag är en väldigt aktiv tjej som förutom tränar, gärna använder min kreativa sida till att måla, skriva eller hänga med nära och kära.

Vad fick dig att söka till utbildningen?

Jag har ända sen jag varit ett barn varit väldigt aktiv i alla möjliga sporter, som ung vuxen insåg jag själv hur mycket fysisk aktivitet hjälpte för att främja den psykiska hälsan. Så under livets gång, växte det en stor passion och dröm i mig att kunna hjälpa andra människor att faktiskt må så bra som möjligt, med hjälp av träning och hälsosammare livsförändringar! Det var rätt tid för mig att satsa på min dröm, vilket gjorde det väldigt självklart att söka utbildningen.

Vilka är de största fördelarna med din skola?

Jag är en person som älskar att resa och drömmer om att få bo i ett land med sol och värme. Så självklart lockade det mig att påbörja mina studier i Marbella! Haha Jag har aldrig gillat att studera, men att få göra det i Marbella blev ju helt klart mycket enklare och roligare! En annan fördel med utbildning var ju helt klart att den både var CSN berättigat, samt att den fortsatte hemma på distans. Vilket gjorde det möjligt att lägga upp dagarna/veckor som passade mig, även att det var möjligt att jobba extra sidan om. Sist men inte minst, så uppskattade jag att vi blev en väldigt tight ”klass”, både eleverna men också lärarna. Vi peppade och hjälpte varandra och hade alltid möjlighet att få en extra genomgång av lärarna om vi behövde det! Något som verkligen uppskattades!

Vad gör du nu efter utbildningen?

Idag jobbar jag på SATS i Limhamn som personlig tränare, men håller även i lite olika gruppträningar där. Jag trivs SÅ bra där och jag får göra exakt det jag brinner för! Men det är såklart en oerhört tuff bransch, jag började där i februari 2023, vilket är en tuff månad generellt, men speciellt i år med inflationen. Hade två tuffa månader, där jag skulle komma in i mitt nya jobb men också rent ekonomiskt, då jag själv måste få in kunder för att få lön. Men sen hände något och mina PT-kunder började trilla in, en efter en. Vilket gav mig ett otroligt självförtroende och bekräftelse på att jag gör precis det jag ska göra!

Har du några tips och råd till andra studenter som vill börja studera?

Mitt tips till dig som är sugen på att plugga till PT, är att det är oerhört tuff i början. Oavsett om du är egen företagare eller anställd på en gymkedja, så behöver du lägger ner mycket tid och energi på att marknadsföra dig. Det tar tid! Självförtroende kan dippa emellanåt och du kanske känner att du borde ge upp din dröm. Så till dig som har samma dröm som jag hade - ge inte upp! Plötsligt faller pusselbitarna på plats och du kommer vara så tacksam att du fortsatte kämpa! och till dig som mer vill göra det för din egna skull och din egna träning - SÅ värt det! Du kommer lära dig så oerhört mycket om dig själv och din kropp. Allt från anatomi till psykologi. Otroligt lärorikt och givande.



Läs mer om IPTA - International Personal Training Academy

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: IPTA - International Personal Training Academy

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.