Anna Peterson har startat eget företag efter sin utbildning på Expressa Utbildningscenter

Expressa Utbildningscenter

Anna Peterson har studerat hos Expressa Utbildningscenter. Detta har lett till att Anna har startat ett eget företag och nu arbetar som diplomerad stressterapeut. Företaget heter "InBalance   ̶ stressterapeut och konsult". 

“Jag studerade till stressterapeut genom Expressa och tycker denna utbildning var mycket bra och gav mig all information för att kunna starta eget inom detta område.”

Anna har arbetat som ekonomiassistent och i andra kontorsmiljöer men valt att tänka om då hon själv levt med kronisk stress. Utbildningen har gett Anna verktyg för att kunna hantera negativ stress bättre och även bidragit till personlig utveckling: 
"Jag studerar även nu till Mindfulness-instruktör, som komplement, då det är en mycket effektiv stresshantering." 

Anna startade sitt eget företag inom stresshantering för att hon insett att den psykiska ohälsan ökar.

"Negativ stress är en stor faktor till detta, då vårt samhälle kräver mycket av oss och eftersom vi inte prioriterar återhämtning. Det är så viktigt att se de första symptomen på långvarig stress och kunna göra aktiva val för att ta hand om sig själv. Jag vill bidra till att få kvinnor och män att må bättre och leva ett hållbart liv. Vi behöver mer insatser och resurser för detta viktiga ämne. Just nu arbetar jag mycket med kvinnor, särskilt inom omsorg och utbildning där kvinnor sjukskrivs som mest." 

Anna vill arbeta med företagshälsa och inom skolvärlden. Hon vill även införa mer mindfulness och avslappning för barn och unga i skolor och förskolor där hon ser ett stort behov av detta.

"Jag startar även upp med stödsamtal inom stresshantering via Zoom. E-terapi är någonting som det verkligen behövs mer av och Sverige ligger lite efter i detta. Men det är bevisat att det fungerar lika bra som fysiska möten och är mer ekonomiskt för båda parter." 

Anna har precis startat upp föreläsningar för kvinnor om stress och stresshantering som hon berättar är mycket populära.



Läs mer om Expressa Utbildningscenter

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Expressa Utbildningscenter

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.