Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Magisterprogram i polisiärt arbete

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

I samhällsdebatten och från politiskt håll finns tydliga krav på att polisiära metoder behöver utvecklas i takt med att samhället förändras. Med den här utbildningen får du som har studerat inom eller arbetar med exempelvis polisiärt arbete, socialt arbete, juridik, psykologi eller kriminologi, bättre förutsättningar att bidra till bra samverkan i samhället kring frågor om brottslighet, trygghet, brottsförebyggande och tillitsskapande arbete.

Så ansöker du

Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Särskilda förkunskapskrav: 90 högskolepoäng i något av huvudområdena polisiärt arbete, pedagogik, idrottspedagogik, statsvetenskap, rättsvetenskap, rättssociologi, socialt arbete, sociologi, kriminologi och psykologi eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (omutbildningen ges på svenska).

Examen & Intyg

Magisterexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights