Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vård- och omsorgsutbildningen - inriktning psykiatri

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Vuxenutbildning / Komvux
Utbildningsort: Distans, Tierp, Uppsala Län, Västerås
Längd: 3 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja
Kommande starter
Uppsala Län Sista ansökan
2017-08-14 
2017-06-02
Västerås
2017-10-16 
2017-08-10
Tierp
Kontinuerliga starter 
Öppet hus: 2017-05-30
Öppet hus: 2017-06-01
Öppet hus: 2017-06-07
Öppet hus: 2017-06-08

Vård- och omsorgsutbildningen - inriktning psykiatri

Vill du arbeta med människor inom psykiatrisk vård

Vård- och omsorgsprogrammet

Då ska du läsa Vård- och omsorgsutbildningen med inriktning psykiatri. Det är en gymnasial vuxenutbildning (Komvux) som är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis skötare på en psykiatrisk avdelning eller öppenvårdsavdelning.

Vad ingår i arbetsuppgifterna?

Som skötare inom psykiatrisk vård arbetar du vanligen med patienter på en psykiatrisk avdelning eller öppenvårdsavdelning. Arbetet handlar om att stödja patienterna, oftast genom samtal, eller genom att utföra olika vardagssysslor tillsammans med dem. Som skötare har du flera möjliga arbetsområden, såsom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri.

Utbildningens omfattning

Hela utbildningen består av 3 nivåer på ca 1400 gymnasiepoäng. Antalet poäng kan variera från kommun till kommun. Varje nivå omfattar 3-5 st gymnasiekurser. 

Nivå 1 du läser grundläggande kunskaper inom vård och omsorg
Nivå 2, du läser fördjupade kunskaper inom vård och omsorg
Nivå 3, du läser specialiserade kunskaper inom inriktning psykiatri

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

I några kurser i utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier.

Kontakta oss för mer info

Vi erbjuder utbildningen på flera orter i Sverige. Välkommen att kontakta oss för vägledning och mer information om möjligheter, yrkesutgångar och studieformer.

Validering

Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter lägg till ”och genomför prövning” så att du inte behöver läsa det du redan kan.

Så här arbetar vi med vår vuxenutbildningen

Webbaserad lärplattform
Alla våra elever har tillgång till vår webbaserade lärplattform. Här kan du kommunicera med dina lärare, lämna in uppgifter och hitta material som hör till kurserna. Du har tillgång till lärplattformen dygnet runt, via en dator med internetuppkopling. Jobba hemifrån eller låna dator på ditt UtbildningsCenter.

Mentorsamtal
För att hjälpa dig nå bästa möjliga studieresultat erbjuder vi mentorsamtal under utbildningen. Med din mentor kan du bland annat samtala om inlärningsmiljö och studieresultat, samt om vilka mål du har för ditt lärande och din utveckling.

Yrkeskompetenta lärare
Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som har både pedagogisk kompetens och yrkeskompetens. De arbetar inte bara med att lära ut, utan också för att motivera och inspirera dig till lust att lära och utvecklas.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL
I vissa kurser ingår så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Den är en naturlig del av din yrkesutbildning, men du genomför den på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Praktiska moment
Våra utbildningar bygger på en kombination av teoretiskt och praktiskt lärande. I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska moment som du genomför på ditt UtbildningsCenter. Praktiska övningar gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Studieverkstad
På våra UtbildningsCenter erbjuder vi studieverkstad för att ge dig extra hjälp i studierna. Här får du handledning och stöd av en lärare. Du är välkommen oavsett vilken studieform du valt.

Studie- och yrkesvägledning
Vi vill att dina studier ska fungera så bra som möjligt för dig. Därför har vissa UtbildningsCenter en studie- och yrkesvägledare som du kan vända dig till för stöd och information. Kanske undrar du vilka specifika kurser du behöver välja inom din utbildning, för att nå dina mål? Eller vill du veta vilka möjligheter du har att fortsätta på folkhögskola, yrkeshögskola eller universitet och högskolor efter avslutad utbildning hos oss? Studie- och yrkesvägledaren har svaren!

För att beställa gratis information om Vård- och omsorgsutbildningen - inriktning psykiatri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan

Du ansöker till komvuxutbildning via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad att gå en komvuxutbildning eller inte. Även om din hemkommun inte har avtal med oss, kan de ibland bevilja ansökningar till oss.

Kurser

A-nivå Gemensamma kurser

 • Vård och omsorgsarbete 1 VÅRVÅR01 200p
 • Medicin 1 MEDMED01 100p
 • Hälsopedagogik HÄLHÄL0 100p
 • Psykologi 1 SKPSY01 100p 

B-nivå1 Gemensamma kurser

 • Vård och omsorgsarbete 2 VÅRVÅR02 150p
 • Etik och människans livsvillkor MÄNETI0 100p
 • Psykiatri 1 PSYPSY01 100p
 • Specialpedagogik 1 SPCSPE01 100p
 • Samhällskunskap 1a2 SAMSAM01a2 50p

C-nivå  1 Inriktning Psykiatri

 • Samhällsbaserad psykiatri PSYSAM0 100p
 • Psykiatri 2 PSYPSY02 200p
 • Människans säkerhet MÄSMÄN0 100p
 • Rättspsykiatri PSYRÄS0 100p

Obs. Urvalet av kurser kan variera från kommun till kommun.

Studeranderöster

Vad säger våra studerande?

Simon Wetterhäll Jag har arbetat många år byggbranschen och ville byta om helt. Jag har alltid haft någonting för det här med att vårda människor. Jag gav Omvårdnadsprogrammet en chans och det känns jättebra. Efter mina studier vill jag prova på att arbeta som undersköterska. Det är bara att komma som du är. Jag kunde ingenting om vård innan och nu kan jag jättemycket!

Eva Edström Målet med mina studier är att sätta pränt på det jag kan, lära mig mer och för att man behöver ett betyg sen när man kommer ut. Jag vill ha så bra på fötterna som möjligt - då är man rustad! Jag är jättenöjd med utbildningen. Lärarna är jättekunniga och har sån inlevelse och ger så mycket av allt de kan.

Kostnader

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Hur kan jag försörja mig under studietiden?

Utbildningar inom komvux är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN för att ansöka om studiestöd eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Telefon: 0771-276 000, vardagar 08.00–16.30.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder kostnadsfri gymnasial vuxenutbildning (Komvux) inom  Vård och omsorg Barn och fritid Friskvård och hälsa Vi har över 17 års erfarenhet av vuxenutbildning inom dessa områden och vet vad du som elev behöver för att vara väl förberedd inför ditt framtida...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Öppet hus, Öppet hus, Öppet hus


Öppet hus KUI Fridhemsplan tisdag 30 maj kl 14-16.30


Vi öppnar dörrarna för dig som vill veta mer om våra utbildningar. Varje timme har vi en presentation om en av våra utbildningar inom barn & fritid, vård & omsorg samt friskvård & hälsa. Välj en tid när vi informerar om den utbildning du är mest intresserad av – eller kom på flera! Du får även möjlighet att träffa lärare, se runt i våra lokaler och få hjälp med vägledning och ansökan.

Infopass
Kl 14:00 Information om Barn- och fritidsutbildningen (barnskötare)
Kl 15.00 Information om Vård- och omsorgsutbildningen (undersköterska)
Kl 16:00 Information om Friskvård- och hälsoutbildningen (hälsocoach, personlig tränare)

Vi ses här
KompetensUtvecklingsInstitutet, Drottningholmsvägen 39A, Fridhemsplan, Kungsholmen. 

Sista ansökan 11/6
Sök senast 11 juni om du vill påbörja dina studier till hösten den 7 augusti 2017.


Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-05-30    Tid:   14:00 - 16:30

Öppet hus KUI Medborgarplatsen torsdag 1 juni kl 14-16.30


Vi öppnar dörrarna för dig som vill veta mer om våra utbildningar. Varje timme har vi en presentation om en av våra utbildningar inom barn & fritid, vård & omsorg samt friskvård & hälsa. Välj en tid när vi informerar om den utbildning du är mest intresserad av – eller kom på flera! Du får även möjlighet att träffa lärare, se runt i våra lokaler och få hjälp med vägledning och ansökan.

Infopass
Kl 14:00 Information om Barn- och fritidsutbildningen (barnskötare)
Kl 15.00 Information om Vård- och omsorgsutbildningen (undersköterska)

Vi ses här
KompetensUtvecklingsInstitutet, Medborgarplatsen 25, Göta Ark-huset, trapphus C, plan 8, Södermalm

Sista ansökan 11/6
Sök senast 11 juni om du vill påbörja dina studier till hösten den 7 augusti 2017.


Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-06-01    Tid:   14:00 - 16:30

Drop-in KUI Stockholm för hjälp med ansökan


Behöver du hjälp med ansökan till Komvux studiestart 7 aug? Välkommen på Drop-in hos KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vi hjälper vi dig med ansökan till våra utbildningar och kurser direkt på plats.

Måndag 22 maj kl 14-16.30, KUI Medborgarplatsen 25, GötaArk, trapphus C, plan 8
Tisdag 23 maj kl 14-16.30, KUI Fridhemsplan, Drottningholmsvägen 39A
Torsdag 8 juni kl 14-16.30, KUI Medborgarplatsen 25, GötaArk, trapphus C, plan 8
Onsdag 7 juni kl 14-16.30, KUI Fridhemsplan, Drottningholmsvägen 39A

Sista ansökan 11/6
Sök senast 11 juni om du vill påbörja dina studier till hösten den 7 augusti 2017. Du ansöker via den kommun där du är folkbokförd. 


Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-06-07    Tid:   14:00 - 16:30
Datum:   2017-06-08    Tid:   14:00 - 16:30

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Vård- och omsorgsutbildningen - inriktning psykiatri.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutetMedborgarplatsen, Fridhemsplan

Stockholm

Tel: 010-434 07 00

www.kui.se

Kontakta KompetensUtvecklingsInstitutet