Visar 1-20 av 108 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 108 träffar
1
2
3
4
...
6

Marknadsföring är, enkelt förklarat, det som ett företag gör för att hitta kunder och sedan behålla dem. Företag och organisationer måste visa att de finns på marknaden, de måste synas. Marknadsföring är därför mycket viktigt för alla företag.

Distansutbildningar inom marknadsföring

Det finns flera olika utbildningstyper som erbjuder marknadsföringsutbildningar på distans. Du kan läsa en distansutbildning inom marknadsföring på universitet och högskolor, oftast då genom ekonomprogrammet där man väljer internationell marknadsföring som inriktning.

Om du vill ha en mer inriktad distansutbildning inom marknadsföring kan YH-utbildning vara något för dig, eller varför inte en yrkesutbildning. Komvux erbjuder också distansutbildningar inom marknadsföring.

Yrken inom marknadsföring

Marknadsföring är som sagt ett brett område och arbetsuppgifterna kan variera mycket. Dina arbetsuppgifter kan vara allt från managementfrågor till projektledning och kommunikation. Arbetsuppgifter varierar mycket beroende på din inriktning, men de kan vara t.ex. att planera och genomföra marknadsförings- och reklamkampanjer, genomöra marknadsanalyser eller ta fram reklamprodukter.

Framtiden inom marknadsföring

Utbildningar både på plats och på distans inom marknadsföring är populära och för tillfället är marknaden relativt mättad. Det är en konjunkturkänslig bransch med ganska så hög konkurens. Däremot är unga marknadsförare som är hemma på nya medie- och marknadsföringskanaler intressanta för marknaden och har därför större chans till att göra en bra karriär.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in