Visar 1-20 av 40 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 40 träffar
1
2

Den som har kunskap inom medicin ska kunna förebygga, bota och lindra mänskliga sjukdomar. Medicinsk vetenskap är något som sysselsätter forskare och vårdpersonal över hela världen. Medicin delas på akademisk nivå upp i klinisk medicin och teoretisk medicin.

Teoretisk medicin handlar om människokroppen och sjukdomar som kan drabba dess konstruktion och funktioner. Läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor är exempel på yrken som arbetar med teoretisk medicin. Klinisk medicin kan även kallas för praktisk medicin och det är den del som berör patienterna. Här ingår bland annat gynekologi, kirurgi och psykiatri.

Vad kan man jobba med?

Efter en avklarad distansutbildning inom medicin och farmaci har du många val av yrkestitlar att välja bland beroende på din inriktning, detta eftersom vetenskapen medicin är så pass bred. De mest kända yrkena är läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, barnmorskor, apotekare, läkarsekreterare och biomedicinska analytiker.

Det finns flera olika utbildningsformer för dig som vill läsa en distansutbildning inom medicin och farmaci. Du kan studera medicin och farmaci på distans genom att gå en YH-utbildning, yrkesutbildning, universitet/högskola samt som vuxenutbildning/komvux. Så du har därför stor valmöjlighet att välja den utbildningsform och distansutbildning som passar dig bäst.

Distansutbildningar inom medicin och farmaci på universitet och högskola

På universitet och högskola kan du till exempel läsa till apotekare och receptarie på distans. Du kan även läsa biomedicin, farmaci eller för dig som är sjuksköterska; en specialistsjuksköterskeutbildning på distans. Det finns många val för dig som vill läsa medicin och farmaci på distans och på akademisk nivå. Låt intresse styra ditt val av distansutbildning inom medicin och farmaci på universitet och högskola.

YH-utbildningar inom medicin och farmaci på distans

Distansutbildningar inom medicin och farmaci som du kan läsa på YH-nivå är till exempel apotekstekniker, medicinsk sekreterare och tandsköterska. YH-utbildningar är vanligtvis kortare än akademiska utbildningar och ger inga akademiska poäng, men har fördelen att de snabbt tar dig ut på arbetsmarknaden då utbudet av YH-utbildningarna styrs av marknadens behov.

Yrkesutbildningar inom medicin och farmaci på distans

Du som vill läsa en yrkesutbildning inom medicin och farmaci på distans kan till exempel läsa biopati, kinesiologi och homopati. Många utbildningar inom alternativmedicin ges som yrkesutbildningar, så för dig som är intresserad av just detta område är en yrkesutbildning att rekommendera.

Komvuxutbildningar inom medicin och farmaci på distans

Behöver du komplettera dina gymnasiebetyg? Då kan du läsa på komvux, och för dig som vill läsa en komvuxkurs inom medicin och farmaci på distans har den möjligheten. På komvux kan du läsa kurser i barnhälsovård, ergonomi och andra medicinkurser på distans. Komvuxstudier är väldigt flexibla och du får hjälp av en studie- och yrkesvägledare att lägga upp en individuell studieplan.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in